Interactief onderdeel Samenvatting
0 van de 6 vragen afgerond
Vragen:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
Informatie
Je hebt de interactief onderdeel al eerder voltooid. Daarom kun je hem niet meer opnieuw starten.
Interactief onderdeel is aan het laden…
Je moet inloggen of inschrijven om de interactief onderdeel te starten.
U moet eerst het volgende invullen:
Resultaten
Resultaten
0 van de 6 vragen goed beantwoord
Uw tijd:
De tijd is verstreken
Je hebt 0 van 0 punt(en), (0) behaald
Behaalde punt(en): 0 of 0, (0)
0 Verslag(en) in afwachting (mogelijke punt(en): 0)
Categorieën
- Niet gecategoriseerd 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- Beantwoord
- Gemarkeerd
-
Vraag 1 van 6
1. Vraag
Een 23-jarige vrouw komt op de eetstoornispoli. Zij heeft de afgelopen 6 maanden herhaaldelijke eetbuien, waarna zij purgerend gedrag vertoont (overgeven dan wel overmatig gebruik van laxantia). Haar BMI is 16.8. Er is geen sprake van excessieve lichaamsbeweging. Waar is vermoedelijk sprake van?
GoedFout -
Vraag 2 van 6
2. Vraag
Iemand eet regelmatig papier om een vol gevoel te krijgen en op die manier gewichtstoename te voorkomen. Bij welke eetstoornis past dit het beste?
GoedFout -
Vraag 3 van 6
3. Vraag
Eetstoornissen leiden tot allerlei gezondheidsrisico’s. Monitoring van lichaamsfuncties en bepaalde laboratoriumwaarden is vaak aangewezen. Bij welke aandoening is het vooral belangrijk om te controleren op elektrolytstoornissen?
GoedFout -
Vraag 4 van 6
4. Vraag
Kenmerken voor anorexia nervosa zijn een laag lichaamsgewicht en verstoord lichaamsbeeld. Een patiënt voelt zich dik, terwijl deze in werkelijkheid heel mager is. De ernst van de ziekte kan worden bepaald door de bmi. Vanaf welk bmi spreken we vanaf een ernstige situatie?
GoedFout -
Vraag 5 van 6
5. Vraag
Een 14-jarige patiënt vertoont ernstig gewichtsverlies. De ouders geven aan dat er sprake is van ‘moeilijk eetgedrag’. Hun kind eet eigenlijk van alles, maar van alles te weinig. De patiënt geeft aan geen interesse te hebben in eten en daarom niet eet. Je wilt de patiënt graag wegen, maar de patiënt geeft aan geen interesse te hebben in haar lichaamsgewicht. Wat staat bovenaan jouw differentiaaldiagnose?
GoedFout -
Vraag 6 van 6
6. Vraag
Een patiënt komt op de poli psychiatrie. Er is sprake van regelmatig voorkomende eetbuien. Er is dan sprake van controleverlies. De eetbuien komen zo’n tweewekelijks voor en is in totaal zo’n 7 maanden aan de gang. Je schat het gewicht van de patiënt in alszijnde ‘iets boven gemiddeld’. Waar is hier sprake van?
GoedFout